Слънчево време с температури над обичайните за сезона. Това ни очаква

...
Слънчево време с температури над обичайните за сезона. Това ни очаква
Коментари Харесай

Слънчево с температури над обичайните за сезона в следващите две седмици

Слънчево време с температури над нормалните за сезона. Това ни чака в идващите две седмици, съгласно синоптика на " Нова телевизия " Николай Василковски. Времето на Балканите ще се дефинира от антициклони – основни превалявания не се чакат, сутрините постоянно ще са мъгливи, следобедите - слънчеви с температури над нормалните за сезона.

Така стартира вторият ден на Коледа – в часовете до обяд видимостта по поречието на Дунав, в източните елементи Дунавската низина и Горнотракийската равнина ще е намалена. Предстои спокоен и безоблачен ден с минимална облачност и температури от 9 до 14-15 градуса.

Във вторник ще е по-топло, като на всички места температурите ще са с 2-3 градуса по-високи. От северозапад обаче, облачността краткотрайно ще се усили, вятърът ще се усили, по-осезаемо в Дунавската низина и на изолирани места в по-късните часове ще превали дъжд в незначителни количества.

Срядата ще е с повече облаци, само че слаби валежи са вероятни на напълно малко места в Южна България. Ще захладнее - дневните температури и в сряда, и в четвъртък ще са по-ниски – до най-много 10 градуса.

Около Нова година – още веднъж мъгливо в равнините заран, слънчево следобяд с температури от 10 до 15 градуса. Новогодишната нощ  - тиха и преобладаващо ясна, към среднощ термометрите ще се движат сред 3 и 7-8 градуса.

В първите дни на 2023 година нетипичното стопляне ще продължи – денем с температури в обособени региони до 17-18 градуса. Промяна в ситуацията на този стадий се обрисува в дните към Йордановден с нахлуването на по-студен въздух. Ако прогнозата се резервира, над страната ще премине фронт с превалявания от дъжд и сняг, който ще върне чувството за зима.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР